Novi broj Srpskog narodnog kalendara za 2018.

 Srpski narodni kalendar za 2018

U prostoru Narodnog muzeja u Čačku gde je postavljena izložba "Dani patrijarha Pavla" održana je i promocija Srpskog narodnog kalendara za 2018. godinu.

Kalendar 25-ti po redu koji izdaje agencija Čvorak predstavili su Radovn Marinković i Slobodan Čvorović. Tekstove iz Kalendara čitala je Slavica Jezdimirović. U muzičkom delu programa sa gitarom učestvovao je Stojan Guzina. Dobročinitelji kalendara su poklonili prisutnim gostima ali i novinarima primerke najnovijeg Kalendara. Služila se Minićeva rakija, Jelički dukat i Dezert kolači. Među gostima su bili i oni koji su sa sobom doneli primerke kalendara od pre dve decenije.

Srpski narodni kalendar za 2018

Slobodan Čvorović je pomenuo i sve prijatelje kalendara koji nažalost nisu sa nama. U publici su bili i oni koji su nekada čitali tekstove u sali Doma kulture u Čačku, Etnografskom muzeju, Biblioteci grada Beograda i u Kući Đure Jakšića u Beogradu, ali sada i sa svojom decom. Najmlađi posetioci promocije bili su Dimitrije i Jovan Bogdanović.

Srpski narodni kalendar za 2018

Za 25 godina Kalendar je štampan u tiražu od preko 88.000 primeraka knjige i pokazivan je u čitavoj Evropi ali i u Južnoj Americi, Africi, Aziji, Australiji, Novom Zelandu...

Na svoj dalek put ka Srbima pošao je iz Čačka uoči Srpske nove godine sa nadom da će da nam svane lepše sutra.

Srpski narodni kalendar za 2018

Srpski narodni kalendar za 2018