Obuka za spasioce životinja u Čačku - Poslednja linija odbrane

Animal Rescue Serbia (ARS)

Animal Rescue Serbia (ARS) je volonterska, neprofitna organizacija za spasavanje životinja iz kritičnih situacija – sa visina, iz dubina i sa vode. Delujemo kao javna, svima dostupna služba čija pomoć je besplatna. Spasavamo životinje iz situacija u kojima im je ugrožen život, a pristup mestu na kome se nalaze je otežan, rizičan, komplikovan ili nije moguć na uobičajen način. To su situacije poput mačaka na drveću, pasa u šahtovima, bunarima, zaleđenim jezerima i sl. u kojima delujemo kao poslednja linija odbrane.

Animal Rescue Serbia (ARS)

Ideja za osnivanje nastala je posle katastrofalnih poplava iz 2014. kada brojnim ugroženim životinjama nije imao ko da pomogne, pa su umirale u agoniji, prepuštene same sebi. S obzirom da je jedan od naših osnovnih ciljeva da u svakoj opštini postoje bar po 3 spasioca, organizujemo obuku za spasioce i na teritoriji Čačka, kako bismo pored Beograda, Novog Sada, Niša i Vršca, gde već imamo timove, pokrili još jedan od većih gradova u Srbiji.

Animal Rescue Serbia (ARS)

Spasavanja koja obavljamo su besplatna, a finansiramo se od pomoći samih članova i od donacija koje su trenutno simbolične. Čak i pri trenutnom obimu delovanja  koji je, pre svega, finansijski ograničen, skinuli smo veliki teret sa postojećih državnih službi, najpre sa vatrogasaca i policije kojima su se građani obraćali, a koje nisu ovlašćene, obučene ni opremljene da se bave spasavanjem životinja.

Stoga vas molimo i pozivamo, kao društveno odgovorne medije, da informaciju o nama i predstojećoj obuci proširite dalje kako bi ona stigla do što većeg broja građana Čačka i tako nam  pomognete u građenju prve nacionalne službe za spasavanje životinja u Srbiji.

Više o Animal Rescue Serbia možete saznati na našem sajtu www.animalrescueserbia.org, kao i na YouTube kanalu ARS-a, gde možete pogledati kako izgledaju neke od naših akcija spasavanja na terenu.

Animal Rescue Serbia (ARS)

Animal Rescue Serbia (ARS)