Mladi menjaju grad na bolje - „Staza tolerancije i kreativnosti“

Oslikavanje klupica

Neformalna grupa Aktivisti KZM Čačak je realizovala projekat „Staza tolerancije i kreativnosti“ uz podršku Udruženja za društveni razvoj mladih „Interaktiv“ resurs centra za Zlatiborski i Moravički okrug, a u okviru programa Mladi su zakon koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. 

Najveća vrednost projekta je u tome što su mladi, mahom čačanski srednjoškolci uz pomoć Kancelarije za mlade Čačak osmislili, napisali i realizovali ceo projekat sa idejom da ulepšaju svoj grad i skrenu pažnju na temu tolerancije.

 Oslikavanje klupica

U okviru projekta su izgrađene kreativne klupe koje će ulepšati prostor SC Mladost, postavljene kante za otpatke i ispisane poruke tolerancije.

Veliku zahvalnost za podršku pri realizaciji projekta dugujemo SC Mladost i firmi „Ergoprodukt“. Pre svega, zahvalnost dugujemo Udruženju studenata sa hendikepom i jednoj Slađi koji su nas motivisali da više razmišljamo i radimo na temi prihvatanja različitosti.

Oslikavanje klupica

Ovim želimo da pokažemo kako uz dovoljno volje svako može da ulepša grad, ostavi nešto lepo iza sebe i da pozitivan primer drugima. Ono što ostaje je da poštujemo nečiji napor i čuvamo postavljen inventar.

Oslikavanje klupica