Akcija preventivnog pregleda stanovništva na seoskom području

grb Čačka

Zbog niskih temperatura i snežnih padavina, kao i zbog povećanog broja lica obolelih od gripa, rukovodstvo Grada Čačka, donelo je odluku da civilna zaštita, zajedno sa članom Gradskog veća resorno zaduženim za zdravstvo, dr Slavkom Dragutinović, sprovedu akciju preventivnog pregleda stanovništva na seoskom području.

Akcija počinje 13. januara i prvo će biti obavljeni pregledi u najudaljenijim mesnim zajednicama. Planirano je da se u toku dana obiđu dve do četiri seoske mesne zajednice, u zavisnosti od broja lica koje je potrebno pregledati.

Pregledi će biti obavljani u prostorijama mesnih zajednica, ukoliko za to postoje adekvatni uslovi, ili kroz kućne posete, a shodno broju prijavljenih građana i njihovom trenutnom zdravstvenom stanju, saopšteno je iz Uprave grada.

Svi zainteresovani građani koji nisu u mogućnosti da se jave svom izabranom lekaru, mogu se prijaviti predsedniku Saveta svoje mesne zajednice ili šefu Službe za bezbednost i odbranu Grada Čačka, Bratislavu Zečeviću na telefon 032/30-91-11, svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova.