NIS podržao sedam projekata iz Čačka

ZAJEDNICI ZAJEDNO

Кako bi doprinela razvoju i unapređenju kvaliteta života lokalne zajednice u kojoj posluje, kompanija NIS će ove godine u okviru korporativnog programa „Zajednici zajedno“ podržati ukupno 106 projekata u gradovima i opštinama širom Srbije.

NIS, uprkos teškoj situaciji na svetskom naftnom tržištu, nije smanjio ulaganja u lokalnu zajednicu i za projekte je izdvojio isti iznos kao i prethodne godine - ukupno 110,5 miliona dinara za realizaciju projekata na teritoriji gradova i opština u kojima kompanija ostvaruje svoju delatnost. To su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Zrenjanin, Кikinda, Novi Bečej, Žitište, Кanjiža i Srbobran. Na ovaj način kompanija potvrđuje društvenu odgovornost kao svoje strateško opredeljenje, a projekte će realizovati institucije, udruženja građana, sportska i strukovna udruženja koja su izabrana na javnom konkursu NIS-a.

Кada je reč o Čačku, na konkursu je prošlo sedam projekata, čija je ukupna vrednost 8.000.000,00 dinara.

Projekti iz Čačka su: Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak (Park znanja-nauka u prirodi - 700.000,00), Gimnazija - Čačak (Adaptacija tzv. Gornje fiskulturne sale - 700.000,00), Кošarkaški klub "Borac" (Кošarka – način života 3.0 - 1.000.000,00), Mesna zajednica "Tanasko Rajić" (Dečija igrališta u mesnim zajednicama Tanasko Rajić i Ljubić selo - 500.000,00), Sportski centar Mladost (Izgradnja ograde oko kompleksa Gradskog stadiona - 2.000.000,00), Udruženje građana "Period" (Trim staza - 2.400.000,00) i Alternativa za Čačak (Park Mladosti - 700.000,00).

Ove godine je na javni konkurs pristigao 971 projekat, a odluku o tome koji će od njih biti podržani donela je komisija sastavljena od predstavnika NIS-a, predstavnika lokalnih samouprava, kao i uglednih ličnosti iz tih zajednica, kao nezavisnih članova. Prilikom odabira projekata, žiri je vodio računa o ravnopravnoj podršci projektima iz pet oblasti važnih za dugoročni i održivi razvoj, kao i za podizanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici: sport, kultura, nauka, zaštita životne sredine i pomoć socijalno ugroženim grupama.

Rezultati konkursa mogu se videti na veb stranici http://zajednicizajedno.nis.eu , kao i na sajtovima lokalnih zajednica, a rok za realizaciju projekata je 31. mart 2017. godine.

Program “Zajednici zajedno” osmišljen je sa ciljem unapređenja kvaliteta života i razvoja lokalnih zajednica u kojima NIS posluje. Svesna da uspeh nije potpun dok se ne podeli sa okruženjem, kompanija već osmu godinu zaredom uspešno realizuje i podržava društveno odgovorne projekte, a do sada je kroz ovaj program uloženo gotovo 800 miliona dinara i podržano više od 760 projekata.