44. karate turnir Zlatni pojas Čačka počinje u subotu

Čačak će ovog vikenda biti domaćin najboljim karatistima Evrope zahvaljujući još jednom Zlatnom pojasu, karate takmičenju sa najdužim trajanjem na evropskom tlu koje se održava po 44. put. Svečano otvaranje turnira je u subotu u 18:30, a potom slede i finalne borbe.

  

Kako je na konferenciji za novinare najavio predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper, u Čačak dolaze najbolji karatisti iz 18 zemalja Evrope, među kojima i najuspešnije reprezentacije Francuske, Španije, Turske i Rusije. Čačak će u reprezentaciji Srbije imati pet takmičara iz Karate kluba Borac.

 

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić pozvao je sve Čačane da ovog vikenda posete halu Borac i prisustvuju borbama najboljih karatista iz cele Evrope.

"Biće nam veliko zaovoljstvo da grad Čačak bude pokrovitelj manifestacije. Koristim priliku da pozovem sve sugrađane da dođu u subotu halu Borac od 18:30 i da uživaju u borbama koje će biti orgaizovane u našem gradu", rekao je gradonačelnik Čačka, Vojislav Ilić.

 

Predsednik Karate kluba Borac Dragan Gojković podsetio je da se karate sport u Čačku razvija punih 45. godina zahvaljujući upravo ovom klubu.

"Imamo izuzetnu čast da je najbolji karatista, ne samo u bivšoj Jugoslaviji, Slavoljub Piper, ostao u našem gradu i da vaspitava i održava treninge u našem gradu. O značaju karate sporta najbolje svedoči podatak da se u SAD preporučuje da pre treniranja košarke, deca prvo počnu da treniraju karate, zatim da se ojačaju u atletici a tek onda da predju na treniranje košarke, jer ovaj sport doprinosi koodinaciji pokreta. Zlatni pojas ima ulogu da promoviše ovaj sport ali i sam grad", kazao je predsednik Karate kluba Borac Čačak, Dragan Gojković.

"KK Borac je ostavio veliki trag na karate sport u Srbiji i Evropi. Sve ovo ne bi bilo moguće sprovesti da nismo imali podršku lokalne samouprave i čitavog grada i privrede koja je u proteklih 45 godina pomagala ovaj sportski kolektiv. Mi smo to opravdali dobrim rezultatima. Pozivam sve naše bivše članove, aktivne i one koje nismo uspeli da ličnim pozivom kontakiramo, da dođu u petak u Muzičku školu gde će u 17:30 biti održana Svečana akademija KK Borac povodom 45 godina postojanja", reči su Slavoljuba Pipera, predsednika Karate federacije Srbije.

Predsednik organizacionog komiteta, Milenko Кostić je takođe ocenio da ova manifestacija na najbolji mogući način promoviše grad na Moravi i doprinosi razvoju sporta u njemu.

Povodom jubileja, četiri i po decenije postojanja Karate kluba Borac, sutra će u Muzičkoj školi biti održana svečana akademija koja počinje u 17:30 časova.

 

 

44. ZLATNI POJAS ČAČKA

Dvorana BORAC, subota 18. april 2015. u 18:30h - ulaz slobodan.

 

 

 

44. TRADITIONAL INTERNATIONAL KARATE TOURNAMENT

Saturday, 18.4.2015. 18:30 h. - Čačak

 

Live video streaming - GOLDEN BELT ČAČAK

   

 

RTV Galaksija 32 - live streaming (low resolution for mobile phone) 

 

 

 (za administratore sajta source code video streaming-a / dimenzija: 480x270)

Video Embed Code:


<p style="text-align: center;"><iframe src="//www.dailymotion.com/embed/video/x2db37r" width="480" height="270" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe></p>


 

 

To enable the viewing of streaming video via mobile phone, you need to enable java script in Internet browser setting.