Takmičari Plesnog kluba Luna u Top 5 na svetu

Plesni klub Luna

Uspesi mladih Čačanki i Čačana su veliki i zapaženi u krugovima sportskog plesa.

U toku jesenje i prolećne sezone takmičenja (od septembra do marata) učestvovali su na 14 takmičenja od toga pet domaćih u Beogradu, Kragujevcu, Mionic i na devet inostrahin takmičenja širom Balkana, Skoplju, Temišvaru, Brčkom, Sarajevu, Sibiu, Sofiji, Zagrebu.


Plesni klub Luna

Takmičarski jako naporna sezona ali i veoma uspešna, svakim izlaskom na takmičarski podiju davali su sve od sebe i dostojno branili boje Srbije i našeg grada!

Jako uspešna i lepa takmičarska sezona, mnogo putovanja, druženja, lepih takmičenja na kojima smo imali velike uspehe i upoznali još mnogo prijatelja. 

Pozitian duh, volja i želja da rade ono što istinski vole i u čemu uživaju je glavna karakteristika naših takmičara i nas kao kluba. Naravno čeka nas još veliki broj takmičenja i putovanja – kaže Darko Vujaković.
Plesni klub Luna

U današnje reći ćemo “čudno vreme" najbitnije je težiti ka nekim ispravnim vrednostima, usmeravati mlade na pozitivan stav o životu, radeći sa mladima na jačanju njih samih i učeći ih pravim ciljevima, posao kluba ili trenera nije samo naučiti decu veštinama i osvajanju medalja!

Plesni klub Luna ove godine slavi 30 godina postojanja i uspešnog rada. Tokom tri decenije je kroz naš klub prošlo, družilo se i plesalo vise desetina hiljada naših sugradjana, sada već kod nas treniraju i njihova deca , pa čak i unuci. To je poverenje koje se gradilo godinama i svake godine sa novim polaznicima naša “Luna porodica” je sve veća! 

Naš plesni sportski parovi su finalisti, polufinlisti ali i osvajači medelja na medjunarodnim takmičenjima, dok su u našoj zemlji na vodećim pozicijama – kaže Darko Vujaković.


Plesni klub Luna

Plesni sportski timovi ne zaostaju, čak i prednjače i uvek donesu neko odličje sa svakog takmičenja, a naravno ne smemo zaboraviti ni pojedinačne solo takmičare, koji se uvek oslanjaju samo na svoje umeće i obraduju nas sjajnim plesom i odličnim rezultatima.

Plesni klub Luna je član i jedan od osnivača Granskog Plesnog Saveza Srbije u čijem sistemu aktivno učestvuju, kao i član svetske plesne federacije World DanceSport Federation (WDSF) koja je jedina priznata federacija sportskog plesa i članica Svetskog Olimpiskog Komiteta.


Plesni klub Luna

Popularnost Sportskog plesa se polako ali sigurno vraća u našoj državi, sada već svi shvataju da je sportski ples jako značajana grana sporta, da je pogodan i  za dečake i za devojčice, a i uvršten je na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

 

Neki od najznačajnijih rezultata ove sezone naših takmičarskoh parova su:

- Jovan Ilić i Jana Lukić  3. mesto u Starijim omladincima na WDSF Sarajevo Open i 3.mesto na KUP Republike Srbije u Beogradu i 3. mesto na Rejting takmičenju Srbije u Kragujevcu.

- Vuk Borović i Marija Bilbija 2. mesto na Prvenstvu Republike Srbije U latino plesovima za kategoriju ispod 21 godine. Osvojili su i srebrnu medalju na Rejtingu Srbije Latino plesova. Ulazak u polufinale WDSF Skopje Open, 3.mesto u kategoriji od 16 do 21 godine Sarajevo Open i PLASMAN U PRVIH STO PAROVA na bodovnoj listi svetske federacije sto je jako veliki uspeh za njih same, naravno naš klub ali i za našu državu!

- Darko Vujaković i Iva Ferluga su novoformirani plesni par. I ako su tek počeli ove sezone već su ostvarili zapažene rezultate. Osvojili su 2. mesto u kategoriji Odraslih na WDSF Sarajevo Open, i plasirali se u cetvrti finale WDSF Sofija Open.

- Nikola Čutović i Sara Bogdanović su na svetskoj WDSF bodovnoj listi pozicionirani na 122 mestu! 

Naravno i oni su finalisti Kup-a Republike Srbije, polu finalisti Skopje Open u kategoriji Starijih omladinaca i finalisti Sarajevo Oen u kategoriji St.omladinaca.

- Marko Delić i Marija Delić u kategoriji omladinaca zauzeli 3.mesto na KUP-u Republike Srbije.

 

Formacijski timovi:

Pionirski tim 1. mesto na Državnom prvenstvu Srbije

Mlađe omladinski tim 1. mesto na Državnom prvenstvu Republike Srbije-

Omladinski tim 1. mesto na Državnom prvenstvu Republike Srbije.

Starije omladinski tim 3.mesto na Državnom prvenstvu Republike Srbije. Naravno sa zlatnim odličjima se svi timovi vraćaju i sa medjunarodnih takmičenja čime pokazuju veliku dominaciju naših timova.

A u kategoriji pojedinaca pojedinaca (SOLO Latin) takmičari su se rezultatima izborili za ulazak u TOP 5 na Svetskoj Rejting listi WDSF-a

Plesni klub Luna

U Pionirima Kjara Čutović zauzima 2. poziciju svetske bodovne liste, dok je Milica Milikić na 3. poziciji bodovne liste WDSF-a

U kategoriji Junior l Teodora Nikolić 2. poziciju svetske bodovne liste, dok je Dina Benić na 5. poziciji bodovne liste WDSF-a.

 

Još neki od njihovih značajnih rezultata su:

Pionir Kjara Čutović je zauzela 2. mesto KUP-a Republike Srbije, 2. mesto na WDSF Sarajevo Open

Pionir Milica Milikić 3. mesto KUP-a Republike Srbije, isto mesto je zauzela i na WDSF Sarajevo Open

Mladji omladinac Teodora Nikolic 1. mesto KUP-a Republike Srbije, dok je na međunarodnom takmičenje WDSF Sarajevo Open zauzela 2. mesto.

Mladji omladinac Dina Benić 2. mesto KUP-a  Republike Srbije, a na WDSF Sarajevo Open zauzela je 5. mesto.

Omladinac Andjela Milutinović 4. mesto Državno prvenstvo Republike Srbije.


Plesni klub Luna

I mladji parovi ostvaruju zapažene rezultate, i sa svakog takmičenja se vrate sa odličjima. 

Djordje Ratković i Iva Jovašević kao najmladji par Mladji pioniri već su osvojuli pet zlatnih medalja.

Naravno i Mladji omladinici Petar Turuntaš i Milica Milikć su osvajači zlatnih odličja.

Marko Jovašević i Lena Ranković osvajači su zlatnih i bronzanih odličja.

Matija Delić i Kjara Čutović su prvaci mladjih omladinaca - omladinaca naše zemlje.


Plesni klub Luna

A ova godina će biti svakako zanimljiva, puno takmičenja, putovanja i drženja. Naravno i ove godine 13. i 14. maja Čačak će biti svetsa prestonica Sportskog plesa. 

Plesni klub se sjajnom organizacijom prošlogodišnjeg takmičenja ponovo izborio i dobio mogućnost da bude domaćin i organizator i ove godine WDSF SERBIA OPEN - ČAČAK TROPHY.

Obećavamo još bolju sezonu, veće rezultate i dostojno predstavljanje našeg grada Čačka i Srbije svuda u svetu – poručuju iz Plesnog kluba „Luna“.


Plesni klub Luna


Plesni klub Luna


Plesni klub Luna


Plesni klub Luna


Plesni klub Luna


Plesni klub Luna


Plesni klub Luna

 
Plesni klub Luna

 
Plesni klub Luna

 
Plesni klub Luna

 
Plesni klub Luna

 
Plesni klub Luna


Plesni klub Luna


Plesni klub Luna


Plesni klub Luna