Promocija Srpskog narodnog kalendara za 2019. godinu

Promocija Srpskog Naradnog kalendara za 2019

Kalendar sa likom Arhangela Gavrila sa portala manastira Dečani na Kosovu, koji piše pretnju onima koji bi ozledili hram, listao se u čačanskom muzeju. Srpski narodni kalendar za prostu 2019. godinu je 26. knjiga koju izdaje agencija Čvorak iz Čačka i koja je za sve ove godine dostigla tiraž 89.000 primeraka.

Opširnije: Promocija Srpskog narodnog kalendara za 2019. godinu

Gradski park u Čačku dobio novo dečje igralište uz podršku NIS-a

Novo dečje igralište u gradskom parku

Najveće dečje igralište u Srbiji, koje se nalazi u gradskom parku u Čačku dobilo je novo „ruho“. Ova igraonica na otvorenom prostire se na 550 metara kvadratnih, opremljena je najsavremenijom opremom poput dečjih mobilijara, multifunkcionalne igraonice, ljuljaški, klackalica i meke podloge za bezbednu igru dece, a komletnu rekonstrukciju podržala je kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“ u saradnji sa gradom Čačkom i Sportskim centrom Mladost.

Opširnije: Gradski park u Čačku dobio novo dečje igralište uz podršku NIS-a

Novi podzemni kontejneri u gradu

JKP Komunalac Čačak - podzemni kontejner

U okviru programa postavljanja podzemnih kontejnera na teritoriji grada, u skladu sa realizaijom programa poslovanja za 2018. godinu, JKP "Komunalac" Čačak je postavilo jedanaest novih posuda, kapaceiteta od 3-5 m3 na pet lokacija u gradu i to:

Opširnije: Novi podzemni kontejneri u gradu