Otvoren Etnološki muzej u Čačku

Etnološki muzej u Čačku

22.12.2023. u Čačku otvoren je za javnost Etnološki muzej u obnovljenoj Hadžića kući i stalna etnološka postavka „Gradska kuća“, investicija vredna 52 miliona dinara. Uz dramski vremeplov „Zapisi u kamenu“ proslavljeno je otvaranje Etnološkog muzeja, ali i drugih projekata koji su takođe deo Prestonice kulture Srbije - Čačak 2023, a otvaranju su prustvovali Milun Todorović, gradonačelnik Čačka i Delfina Rajić direktorka
Narodnog muzeja u Čačku.

Opširnije: Otvoren Etnološki muzej u Čačku

Održana ekskluzivna modna revija PS Fashion brenda u Čačku

Modna revija PS fashion - foto Bus Plus

U Čačku je 7. septembra 2023. održana impresivna modna revija PS Fashion kompanije koja je predstavila limitiranu kolekciju „TI SI ONA“ inspirisanu najpoznatijim ženama srpske istorije. Revija je održana, u sumrak, neposredno pred zalazak Sunca (Goledn Hour) čime je priređen poseban vizuelni doživljaj uklopljen sa originalnim modelima. Revija je deo projekta „Čačanska Rodna“, kojim Čačak ove godine obeležava titulu Prve srpske prestonice kulture.

Opširnije: Održana ekskluzivna modna revija PS Fashion brenda u Čačku

Takmičari Plesnog kluba Luna u Top 5 na svetu

Plesni klub Luna

Uspesi mladih Čačanki i Čačana su veliki i zapaženi u krugovima sportskog plesa.

U toku jesenje i prolećne sezone takmičenja (od septembra do marata) učestvovali su na 14 takmičenja od toga pet domaćih u Beogradu, Kragujevcu, Mionic i na devet inostrahin takmičenja širom Balkana, Skoplju, Temišvaru, Brčkom, Sarajevu, Sibiu, Sofiji, Zagrebu.

Opširnije: Takmičari Plesnog kluba Luna u Top 5 na svetu

COVID 2019 - Vlada Republike Srbije (saopštenja 2023)

Usled minimalno registrovanih zaraženih lica od korona virusa i nemanja potrebe za vođenjem i objavljivanjem statističkih podataka obolelih od COVID-19 virusa u Srbiji, Informativni portal ČAČAK UŽIVO više ne objavljuje dnevnu statistiku.

 

U Srbiji nema smrtnog slučaja i 78 nova slučaja koronavirusa
Beograd, 14. jun 2023.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su u poslednja 24 časa na koronavirus testirane 4.264 osobe, od kojih su 78 bile pozitivne na taj virus.

Na bolničkom lečenju je 15 pacijenata. Na respiratorima nema pacijenata.

U poslednja 24 časa od posledica virusa nema preminulih, tako da je ukupan broj preminulih 18.057, a procenat smrtnosti je 0,71 odsto.

Od početka pandemije testirano je 12.988.507 osoba, od kojih je 2.543.107 bilo pozitivno na koronavirus, navodi se u saopštenju. 

Opširnije: COVID 2019 - Vlada Republike Srbije (saopštenja 2023)