Кnjižni fond Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ će tokom jula biti uvećan za 1.880 knjiga

nabavka knjiga za 2017

Кnjižni fond Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ će tokom jula biti uvećan za 1.880 knjiga iz otkupa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Tokom proteklog meseca čačanskoj biblioteci je prosleđen spisak predloženih publikacija iz izdavačke ponude za 2016. godinu sa koga je izvršen odabir u vrednosti od blizu 1.200.000 dinara. Bibliotekari čačanske biblioteke planiraju nabavku knjiga uvek prema potrebama svojih korisnika, tako da je ovog puta znatan deo nabavke bio usmeren na mlađu populaciju u ograncima na selu. Od beletristike do stručne knjige u izboru bibliotekara Gradske biblioteke uvrštene su publikacije raznih izdavača: Mladinske knjige, Prometeja, Srpske književne zadruge, Službenog glasnika, Lagune, Pčelice, Matice srpske, Кreativnog centra, Vulkana i mnogih drugih, ali i malih izdavača.

Osim nabavke knjiga iz otkupa Ministarstva, putem poklona raznih darodavaca i razmene sa drugim ustanovama, Biblioteka nabavlja ovogodišnju produkciju iz budžeta Grada za šta je ove godine opredeljeno 500.000 dinara.