DIS ime koje povezuje

U ponedeljak 30. marta 2015. godine u prostorijama Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ potpisan je Ugovor o donaciji između trgovačkog lanca prodavnica „DIS“ i čačanske Biblioteke u cilju sufinansiranja programa 52.

DIS donacija

Disovog proleća i dugoročne saradnje koja se na ovaj način otvara. Кompanija „DIS“ jedna je od najvećih u Srbiji na polju maloprodaje i ovih dana u Čačku otvara svoj 17. supermarket, što je kompaniju podstaklo da obrati pažnju na imenjaka Disa i biblioteku koja nosi Disovo ime. Na predlog kompanije u 2015. godini Biblioteka će na ime donacije dobiti sredstva koja će biti iskorišćena za organizaciju programa 52. Disovog proleća, o čemu je potpisan i Ugovor o saradnji između dve kuće na konferenciji za medije koja je tom prilikom organizovana.

U ime kompanije „DIS“ Ugovor je potpisao Miloš Garić zadužen za odnose sa javnošću, dok je ispred Biblioteke potpis stavila direktorka Danica Otašević. Tri slova jednog imena su na ovaj način spojili dve kuće iz različitih oblasti delovanja, ali zajednički usmerenih na dugoročan razvoj i stabilan rast svojih usluga. Zahvaljujući uspostavljenoj saradnji svečanosti 52. Disovog proleća dobiće na kvalitetu, a na konferenciji za medije istaknuta je spremnost kompanije „DIS“ da i narednih godina u skladu sa mogućnostima pomogne rad i programe Biblioteke sa kojom deli ime velikog srpskog pesnika.